Fotogalerija

Razstava Poročanje časopisov v ZDA o vojni za Slovenijo

Združenje za Vrednote slovenske osamosvojitve je pripravilo priložnostno razstavo  z naslovom Poročanje časopisov v ZDA o vojni za Slovenijo.

Razstavo si je moč ogledati od 17.6. do 1.7. 2016 v prostorih Državnega zbora RS vsak delovni dan med 9.00 in 15.00 uro.

 

Razstava v pdf verziji (25mb)

 

Svoboda za slovenijo

13. marec – leta 1990 Socialdemokratska mladina s pobudo »Svoboda za Slovenijo« kot prva zahteva razpis referenduma

Socialdemokratska mladina, predhodnica Slovenske demokratske mladine (SDM) je kot prva politična organizacija v Sloveniji zahtevala razpis referenduma za samostojno Slovenijo. V svoji pobudi so izrazili skrb, da se zahtevi po samostojni Sloveniji izogibajo vse politične stranke. Napovedala je, da bo takoj po volitvah, preko svojih predstavnikov v parlamentu RS, zahtevala razpis referenduma, na katerem se bodo državljani RS svobodno odločili o bodočem statusu svoje države.

svoboda za Slovenijo

Donacije

Spoštovani

V zgodovini slovenskega naroda je osamosvojitev, utemeljitev in nastanek lastne državnosti in demokracije epohalno in neponovljivo dejanje, ki ga imajo le redke generacije priložnost doživeti ali v njem celo aktivno sodelovati.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve je bilo ustanovljeno na pobudo številnih posameznic in posameznikov, ki smo prepričani, da je potrebno obdobju slovenske osamosvojitve zagotoviti častno mesto v slovenski zgodovini, njene vrednote pa gojiti in negovati.

Združujemo ljudi vseh političnih, verskih, ideoloških in nazorskih prepričanj, ki so bodisi sodelovali na različnih področjih osamosvajanja Slovenije ali pa jim vrednote slovenske osamosvojitve predstavljajo temeljni vrednostni okvir svojega delovanja. Poleg temeljnih človeških vrednot posebej poudarjamo varstvo človekovih pravic in svoboščin, narodove pravice do samoodločbe, domoljubje, slovenski jezik in kulturo, svobodomiselnost in solidarnost.

Poleg številnih rednih aktivnosti, kot so obeležitve dogodkov, ki so pomembni za slovensko osamosvojitev, organizacije okroglih miz, predstavitve knjig, zbiranje dokumentacije, posnetkov in pričevanj, ki se nanašajo na obdobje osamosvajanja smo vzpostavili tudi interaktivno spletno stran http://www.domoljubje.si ki je namenjena izobraževalnim procesom ter izdali spletno revijo http://www.glasdomovine.si

Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve je bil na podlagi njegovih aktivnosti podeljen tudi status društva, ki deluje v javnem interesu.

Seveda pa je uspešno delo in realizacija številnih projektov, ki jih združenje izvaja, kljub obilo entuziazma, v veliki meri odvisno predvsem od obsega finančnih sredstev, ki so združenju na voljo.

Vlada Alenke Bratušek je združenju drastično zmanjšala višino sredstev, ki jih je združenje v preteklem letu dobilo za svoje delovanje v javnem interesu in ga postavilo v podrejen položaj v primerjavi z ostalimi domoljubnimi in veteranskimi organizacijami. Pričakovati je, da tudi zamenjava vlade ne bo pomenila spremembe odnosa in podpore k delovanju našega združenja.

Sredstva, ki jih združenje prejme z državnega proračuna ne zadostujejo niti za vse pisarniške in manipulativne stroške zato je njegovo delovanje v veliki meri odvisno od sponzorjev in donacij. Na vas se obračamo s prošnjo, da v okviru svojih možnosti pomagate združenju uresničevati njegovo poslanstvo.

Za vašo pripravljenost pomagati združenju se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

Tudi z vašo pomočjo bomo krepili domoljubje.

  Aleš Hojs
predsednik združenja VSO

donacije

Povezava do dokumenta (pdf)

 

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>