Novice

OBELEŽITEV SPREJEMA ODLOČITVE ZA IZVEDBO PLEBISCITA V POLJČAH

vso.si 2019 11 08 odlocitev o samostojnosti poljce 0113. november 2019 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V petek, 8. novembra, je v Poljčah na Gorenjskem potekal Zbor članov Združenja VSO. Predsednik združenja Aleš Hojs je ob tem dejal, da bo potrebna druga oblast, da bo tema o osamosvojitvi prišla v šole. V združenju se preko aktivnosti Muzeja VSO in prireditev trudimo, da glas o najpomembnejšem času za Slovence pride do čim več ljudi, tudi zahvaljujoč prenosom in posnetkom novinarske hiše Nova24TV. Na Zboru članov so bila podeljena tudi priznanja za zvesto udeležbo na repliki postroja v Kočevski Reki. Odlikovanja je podelil poveljnik praporščakov Združenja VSO Tomaž Svete. Zatem je delegacija Združenja VSO položila lovorov venec k Pomniku odločitve o samostojnosti v Poljčah.

V nadaljevanju je ob 18.30 uri sledila osrednja prireditev ''Poljče 1990-2019'', ki so se jo udeležili predsednik Državnega sveta Alojz Kovšca, uradni predstavnik Slovenske vojske brigadir Bojan Pograjc, župan Radovljice Ciril Globočnik ter poslanci prvega sklica Skupščine.

Navzoče sta uvodoma pozdravila predsednik Združenja VSO Aleš Hojs in župan občine gostiteljice Ciril Globočnik. V imenu Mladinske sekcije je zbrane nagovori Andrej Hoivik, slavnostni govornik pa je bil Marjan Podobnik, član prve demokratično izvoljene Skupščine 1990-92, ki je poudaril, da bomo enotnost, ki nas je prevevala v času odločitve za samostojnost, morda že zelo kmalu znova potrebovali.

V kulturnem programu sta nastopila baritonist Primož Krt ob spremljavi pianista Edvarda Došlerja.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>