Novice

STROKOVNA EKSKURZIJA NA GORENJSKO

vso.si 2019 11 08 strokovna ekskurzija begunje 0115. november 2019 - SPOROČILO ZA JAVNOST

Članice in člani Občinskega odbora Združenja VSO Laško in Celje so se v petek, 8. novembra, podali na strokovno ekskurzijo na Gorenjsko. Ekskurzijo so združili z Zborom članov Združenja VSO in slavnostno akademijo ''Poljče 1990-2019''. Pred  samim prihodom v Poljče, kraju s srečnim imenom za samostojno Slovenijo, so obiskali Muzej bratov Avsenik v Begunjah. Brata Avsenik, Slavko in Vilko, kot ansambel in kot inštitucija, sta veliko pripomogla k ohranjanju nacionalne zavesti Slovencev, še posebej onih onstran slovenskih meja, še najbolj pa pri čezoceanskih  Slovencev v Severni in Južni Ameriki, prav tako je tudi Avsenikova Golica najbolj predvajana skladba na svetu. V nadaljevanju so si pogledali film, preko katerega so zvedeli še več  podrobnosti o njihovem življenju in delu. Avseniki so s svojo glasbo pravi ambasadorji Slovenije in slovenstva izven meja naše domovine.

Za tem je sledilo predavanje o pomenu in zgodovini Poljč, kot zgodovinskega kraja najbolj pomembnega za odločitev o slovenski samostojnosti.

Delati moramo na širjenju resnice o osamosvojitvi Slovenije in sočasno krepiti domoljubje med člani in Slovenci vseh generacij.

Občinski odbor Združenja VSO Celje (Foto: Vančo Tegov)

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>