Novice

SPOMINSKA SVEČANOST PRI OBELEŽJU NA OSAMOSVOJITVENE DOGODKE V BUKOVŽLAKU

vso.si 2020 05 21 spominska svecanost bukovzlak 0122. maj 2020 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V Bukovžlaku je Združenje VSO v četrtek, 21. maja, počastilo spomin na osamosvojitvene dogodke pri hiši družine Zidanšek, ki za pomoč v času vojne 1991 še do danes, razen spominske plošče, ki jo je postavilo Združenje VSO, niso prejeli nobenega priznanja. V odločilnih trenutkih so pravi domoljubi poslušali glas srca in klic domovine. 

Venec slave sta k spominskemu obeležju položila predsednik pokrajine VSO Zahodna Štajerska Stane Zorko in predsednik Občinskega odbora VSO Celje Vančo Tegov. Zbranim sta nekaj besed namenila lastnik takratne gostilne in domačije Zidanšek, Alojz Zidanšek, ki je obudil spomin na osamosvojitvene dni, kakor ga je doživljala njegova družina ter Vančo Tegov, ki je poudaril strateški pomen lokacije Zidanškovega poslopja, ki je služila tudi za popis prometa iz kasarne. 

Spominske svečanosti so se udeležili tudi generalna sekretarka Združenja VSO Simona Pavlič, član predsedstva Slavko Kmetič, predsednik Občinskega odbora VSO Laško Srečko Javornik in praporščaki Združenja VSO.

Občinski odbor Združenja VSO Celje

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>