Novice

OSNOVNI ŠOLI SOLKAN PODARILI SLOVENSKO ZASTAVO

vso.si 2020 06 11 podaritev zastave os solkan 0112. junij 2020 - SPOROČILO ZA JAVNOST

Predstavniki Združenja VSO Severna Primorska so v četrtek, 11. junija, učencem 9. razreda Osnovne šole Solkan, njihovim učiteljem in ravnatelju podarili slovensko zastavo za spodbujanje in krepitev domovinskega čuta z željo, da bi svojo državo, domovino Slovenijo, spoštovali in jo nosili v srcu ter jo po potrebi tudi branili, kot smo jo branili leta 1991, ob njenem nastanku. Tako so šolarjem ob zaključku prvega dela izobraževanja iskreno čestitali in jim zaželeli veliko uspehov na poti v življenje, gospodu ravnatelju in učiteljem pa uspehov pri posredovanju mladim znanja in modrosti.

Slovenci smo lahko zelo ponosni na samostojnost naše države, ki je nastala kot plod prizadevanj in naporov veliko ljudi s področja kulture, politike, gospodarstva, diplomacije in obrambe. 25. junija 1991 so se uresničile naše želje in stremljenja, kajti postali smo suverena država, enakopravna z vsemi drugimi državami. Občinski odbor Združenja VSO Nova Gorica si prizadeva za vzgojo domoljubja in vzajemnega spoštovanja vseh Slovencev, še posebno pa mladine, kajti oni so bodočnost. S tem, ko poznajo svojo domovino in jo imajo radi, bo Slovenija postala uspešna in od vseh spoštovana država.

V Občinskem odboru Združenja VSO Nova Gorica so se odločili, da bodo postopoma vsem devetošolcem v občini Nova Gorica podelili slovensko zastavo, ki je največji simbol državnosti.

Občinski odbor Združenja VSO Nova Gorica

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>