Novice

OBELEŽITEV BITKE V KRAKOVSKEM GOZDU 1991

vso.si 2020 06 22 obelezitev bitke 1991 krakovski gozd 0123. junij 2020 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V Krakovskem gozdu je bila 2. julija 1991 premagana enota agresorske jugoslovanske armade. Z zmago v Krakovskem gozdu so Posavci izbojevali enega pomembnejših bojev v slovenski osamosvojitvi.

V počastitev tega osamosvojitvenega dejanja je v ponedeljek, 22. junija, v Zalokah pri obeležju potekala slovesna obeležitev. Zbrane je nagovorila predsednica Območnega odbora Združenja VSO Krško - Kostanjevica na Krki, ki je dejala: »Tisti, ki živimo tu v okolici, se še predobro spomnimo dni, ko smo zaskrbljeno gledali v nebo, kako so nad nami švigala letala agresorske jugo armade in veselja, ko smo izvedeli, da je oklepna kolona JLA, ki se je umikala iz Medvedjeka, razbita. Tako, kot nam danes nekateri skušajo dopovedati, da bolezni Covid-19 ni, tako nas že skoraj trideset let prepričujejo, da vojne v Sloveniji sploh ni bilo oz. jo zaničevalno imenujejo operetna vojna. Vse to govorijo v luči, češ, saj ni bilo nobenih žrtev...«

Spomine na tisti čas in analizo družbenega političnega dogajanja je orisal tudi predsednik Pokrajinskega združenja VSO Posavje Roman Zakšek. Slovesnost je popestrila domoljubna poezija Igorja Pirkoviča: “Vreče denarja ne nosijo sreče, le domovina bogastvo ti da...” .

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>