Novice

SPOMINJAMO SE STANETA POŽARJA

vso.si 2020 06 25 spomin na staneta pozarja pivka 0125. junij 2020 - SPOROČILO ZA JAVNOST

Dan državnosti, 25. junija,  so nekateri člani Območnega združenja VSO Pivka-Postojna počastili z obiskom spomenika Staneta Požarja. Stane je s tvegano akcijo onesposobil orožje tankovskega bataljona v Pivki. Drugega julija 1991 je izgubil svoje mlado življenje za nas, za samostojno Slovenijo.

V njegov spomin se je poklonila tudi podžupanja Jana Gržinič, ki je ob tem položila cvetje. Poseben pomen temu dogodku pa je dal Jadran Zafred, ki je bil priča umoru Staneta Požarja. Ob spominski plošči je obudil spomin na težak dogodek, ki mu za vedno ostaja v srcu. Prav tako je Andrej Želodec, ki je kot domoljub in junak deloval pri razminiranju Slovenije, obudil spomin na tiste težke čase naše borbe proti okupatorski JLA.

Marko Barle je v kratkem kulturnem programu prebral pesem Simona Gregorčiča Mojo srčno kri škropite. Kratek govor je podala tudi Majda Žužek v imenu predsednika Območnega združenja VSO Pivka-Postojna Ljuba Fabjana. Izpostavila je pomen domoljubja in zavzemanja za vrednote slovenske pomladi. Na tem področju je še veliko prostora za vzgojo mladih, da ohranimo slovenski narod in njegove največje  vrednote.

Območni odbor Združenja VSO Postojna-Pivka

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>