Novice

OBELEŽITEV ZMAGE V VOJNI ZA SLOVENIJO 1991

vso.si 2020 07 09 obelezitev konca spopadov v vojni ljubljana 0110. julij 2020 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V četrtek, 9. julija, je v ljubljanski Stolnici potekala obeležitev konca oboroženih spopadov in zmage v vojni za Slovenijo 1991. Obeležitev se je začela s sveto mašo, ki jo je daroval msgr. dr. Jože Plut, ki je v pridigi in nagovoru izpostavil, da »težki časi, če znamo prav ravnati, lahko rodijo bogate sadove. Tako je bilo leta 1991 in tako je lahko tudi danes. Domovina je samo ena, mi pa imamo poleg domovine tudi svojo državo, bodimo hvaležni za ta dar. Bog mi je dal milost, da sem se rodil kot Slovenec, v tej lepi domovini. Obeležujemo konec oboroženih spopadov, a vojna je trajala dlje, od razorožitve TO RS maja 1990, do odhoda zadnjih vojakov JLA iz Slovenije.«

Po maši sta sledila nagovora članice Mladinske sekcije VSO Triglav, Glavnega odbora VSO in svetnice MO Ljubljana Ane Zagožen (govor si lahko preberete TUKAJ) in poslanke v DZ RS ter članice Glavnega odbora VSO Alenke Jeraj (govor si lahko preberete TUKAJ). Ker je bila Jerajeva zaradi obveznosti v DZ RS zadržana, je njen govor na prireditvi prebrala Silvestra Sadar, moderatorka obeležitve. Pri maši so z domoljubno pesmijo sodelovali člani Obrtniškega mešanega pevskega zbora Notranjska ter praporščaki VSO, ki so ob koncu obeležitve položili venec slave k Pomniku vsem, ki so se v vseh časih in obdobjih borili in dali življenje za samostojno Slovenijo. 

Obeležitve so se udeležili tudi predsednik Združenja VSO in minister za notranje zadeve Aleš Hojs, predsednik Društva 90 in Slovenske ljudske stranke Marjan Podobnik, nekdanji evropski poslanec in predsednik osamosvojitvene vlade RS Lojze Peterle, državni sekretar za koordinacijo mednarodnih in EU zadev v Kabinetu predsednika Vlade RS dr. Igor Senčar, državni sekretar za vojaške, obrambne in zunanje zadeve v Kabinetu predsednika vlade RS mag. Bojan Pograjc in pesnik slovenske pomladi Tone Kuntner.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>