Novice

SLAVNOSTNA SEJA OB DNEVU SUVERENOSTI ILIRSKA BISTRICA

V četrtek, 29. septembra 2022 je v Ilirski Bistrici potekala slavnostna seja pred Zborom članov VSO Ilirska Bistrica.

Uvodoma je zbrane lepo pozdravil predsednik pokrajine VSO Notranjska Ljubo Fabjan, ki je besedo predal predsedniku osamosvojitvene vlade in slavnostnemu govorcu Lojzetu Peterletu, ki je dejal:

Zgodba osamosvajanja je zgodba brez primere. Žal je tako, da če bi imeli drugo oblast, bi o naši osamosvojitveni zgodbi že preko Netflix filme vrteli. Imeli smo izredno dobro obveščevalno službo. Žal mi je, da ni več te enotnosti, o kateri se govori, in je bila na ljudski ravni, na politični pa ne, kajti če bi jo imeli, bi danes v šolah pošteno učili o osamosvojitvi. Tako pa imamo generacije mladih, ki sploh ne vedo, da smo vojno imeli. V stiski bi narod moral biti enoten in povezan. Danes sem "šinfan" za fašista od oseb, ki fašista sploh nikoli niso videli. Dejstvo je, da smo izpeljali največji projekt slovenskega naroda - osamosvojitev. Dobro je, da smo v Evropski uniji, saj se v EU narodi ne vojskujejo in se meje ne menjajo. To je velika vrednota. Če kdo nima ideje, kako naprej, naj se vrne v leto osamosvojitve, kjer bo dobil vir navdiha. 

Po slavnostni seji je sledil zbor članov, na katerem je bil za novega predsednika občinskega odbora VSO Ilirska Bistrica izvoljen Stojan Volka. Iskrene čestitke in uspešno vodenje odbora!

VSO Ilirska Bistrica 

309300576 626842402259354 5762631765016441145 n

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>