Novice

Zgroženi nad zlorabo Slovenske vojske in časti državnega pokopa

vso.si 2023 01 08 janez zemljaric

8. januar 2023 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V pokrajinskem Združenju VSO Gorenjska smo zgroženi nad očitno zlorabo Slovenske vojske in časti državnega pokopa, kar je storila vlada Roberta Goloba z odločitvijo, da pokoplje nekdanjega šefa UDBE Janeza Zemljariča z vojaškimi častmi.

UDBA je bila zločinska organizacija, kar izhaja tudi iz sodb Ustavnega sodišča Republike Slovenije, Janez Zemljarič pa je bil kot njen vodja objektivno in osebno odgovoren za več zločinov. Nekateri od teh so opisani v tudi v knjigah Igorja Omerze in Romana Leljaka.

Odločitev vlade Roberta Goloba zato zavračamo v celoti kot skrajno neprimerno in nadaljnje razgrajevanje slovenske demokracije in državnosti ter kot očitno zlorabo državnih časti in Slovenske vojske. Sramotna odločitev vlade je tudi v očitnem nasprotju z evropskimi demokratičnimi standardi, zapisanimi tudi v Resoluciji o Evropski zavesti in totalitarizmu, za katero so glasovali tudi vsi takratni poslanci iz Slovenije in je bila sprejeta v evropskem parlamentu z več kot dvotretjinsko večino vseh glasov poslancev.

Pokrajinsko Združenje VSO Gorenjska

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>