Novice

Javna tribuna "Osamosvojitev in domoljubje" v Žalcu

vso.si 2014 02 04 javna tribuna zalec 26. februar 2014 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V torek, 4. februarja je Območno združenje VSO Spodnje Savinjske doline, v dvorani Gasilskega doma Žalec, pripravilo javno tribuno z naslovom "Osamosvojitev in domoljubje". Da zmoremo čutiti svojo domovino Slovenijo so dokazali domoljubi in udeleženci osamosvojitvenih dejanj v teh krajih, ki so do dobra napolnili dvorano.

Tribuno je vodil Franci Cigler, osrednja razpravljavca, zgodovinar dr. Stane Granda in moralni teolog dr. Ivan Štuhec, pa sta spregovorila o zgodovini Slovencev in slovenstva, o dejstvih in resnici, kako smo prišli do svoje države in o domoljubju, ki ga čutimo premalo, saj je izkrivljanje resnice in pomanjkanje domoljubja velik problem naše mlade države.

Prisotne sta nagovorila predsednik Območnega združenja VSO Spodnje Savinjske doline, Alojzij Cilenšek in predsednik Združenja VSO, Aleš Hojs. Tribune so se udeležili tudi predsednik Združenja VSO Zahodno Štajerska, Stane Zorko, žalski župan, Janko Kos in Roman Leljak, publicist in raziskovalec polpretekle zgodovine, ki je spregovoril o svojih zadnjih arhivskih razkritjih.

Tovrstne javne tribune pripomorejo, da se vprašamo, kaj smo naredili prav in kaj nismo dovolj dobro izpeljali, da so nam skoraj ukradli državo. Za več pristnega čutenja in pravega domoljubja se moramo zato večkrat zbrati in analizirati prehojeno pot, tudi z namenom, da v bodoče ne bo kakršnihkoli izkrivljanj in zablod.

V kulturnem programu so nastopile članice vokalne skupine M.J.A.V., z izborom domačih slovenskih in pristnih domoljubnih pesmi.

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>