Novice

Dan državnosti na Polževem

IMG 728126. junij 2014 - SPOROČILO ZA JAVNOST

Ne dež, ki je neusmiljeno padal cel dan, ne nenavaden mraz za konec meseca junija, nista preprečila množičnega obiska na prireditvi ob Dnevu državnosti, ki so ga Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve ter občine Ivančna Gorica, Grosuplje in Dobrepolje, pripravili na tradicionalnem prizorišču ob Hotelu Polževo nad Višnjo Goro. Prireditev se je sicer začela že ob 11. uri z Mašo za domovino, ki jo je v bližnji cerkvici Sv. Duha, daroval ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik. Preko 2000 obiskovalcev se je zgnetlo pod šotore, ki so jih pripravili organizatorji ter prisluhnilo kulturno umetniškemu programu in z nestrpnostjo čakalo, kaj se bo zgodilo pri točki, kjer je bil kot osrednji govorec predviden član Predsedstva Združenja VSO in predsednik stranke SDS, Janez Janša. Najava govora Janeza Janše je bila očitno tudi velik magnet za medijske hiše, saj se je kamer in fotografskih aparatov kar trlo. Ker zaradi vsem znanih razlogov Janeza Janše na prireditvi ni bilo, je njegov govor, ki ga je spisal v zaporu na Dobu, prebral Zvonko Černač. Ob zaključku govora in pozdravu Janeza Janše iz Doba, so obiskovalci spontano vstali in ploskali vsaj pet minut.

Na prireditvi ob največjem prazniku naše Domovine Slovenije so prisotne pozdravili predsednik Združenja VSO, Aleš Hojs in župani občin soorganizatoric: župan Občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad, župan Občine Grosuplje, dr. Peter Verlič in župan Občine Dobrepolje, Janez Pavlin.

Poleg govorcev so prireditev s slovensko pesmijo in besedo ozaljšali: tenorist Matej Vovk, tercet Za umret, združeni Godba Stična in Godba Dobrepolje, KD France Prešeren - Folklorna skupina Račna, ansambel Jana Zrneca ter pesnika Tone Kuntner in Igor Pirkovič.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Za govor Janeza Janše kliknite tukaj

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>