Novice

Od 57. številke Nove revije, do samostojne Slovenije

vso.si 2016 02 10 pogovor od 57. stevilke nove revije do samostojne slovenije lasko 0112. februar 2016 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V sredo, 10. februarja 2016, je v organizaciji Občinskega odbora Združenja VSO Laško potekal pogovorni večer z naslovom ''OD 57. ŠTEVILKE NOVE REVIJE, DO SAMOSTOJNE SLOVENIJE''. Gostje pogovornega omizja so bili Tone Krkovič, Niko Grafenauer in dr. Dimitrij Rupel - slednja sta bila tudi pisca prispevkov za 57. številko Nove revije s podnaslovom Prispevki za slovenski nacionalni program. Po izidu te pomenljive številke, v kateri je 16 vidnih slovenskih intelektualcev razmišljalo o kriznem družbenem in političnem stanju v Jugoslaviji in o nevzdržnem položaju slovenske nacije v obstoječi državi, sta bila urednika dr. Dimitrij Rupel in Niko Grafenauer zamenjana, na avtorje prispevkov pa so pričeli izvajati hude pritiske. S 57. številko Nove revije je bil oblikovan nacionalni in politični program slovenske opozicije. 

Navzoče na pogovornem večeru so pozdravili in nagovorili župan Občine Laško Franc Zdolšek, predsednik Občinskega odbora Združenja VSO Laško Srečko Javornik in predsednik Združenja VSO Aleš Hojs. Prijeten večer sta z glasbo popestrila Mešani pevski zbor Koral iz Laškega, z umetniškimi interpretacijami pa dramski igralec in pesnik Tone Kuntner.

Občinski odbor Združenja VSO Laško

 

 

 

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>