Novice

Obeležitev konca oboroženih spopadov v vojni za Slovenijo 1991

vso.si 2018 07 07 obelezitev konca spopadov v vojni ljubljana 017. julij 2018 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V soboto, 7. julija, je v stolni cerkvi Svetega Nikolaja v Ljubljani potekala sveta maša ob 27. obletnici konca oboroženih spopadov in zmage v vojni za Slovenijo 1991. Prvi vojaški vikar Slovenske vojske msgr. dr. Jože Plut je v svojem nagovoru poudaril, da tovrstnih dogodkov, razen vsakoletne maše za domovino, ki jo organizira naše združenje, žal ni, zato prosimo Boga, da bi znali ceniti državo, ki nam je bila dana, pa čeprav za ceno krvi.

Mašo je daroval ljubljanski škof msgr. dr. Franc Šuštar. V težkih časih osamosvajanja Slovenije sta se po njegovih besedah izkazali velika božja in človeška ljubezen, spomin na to obdobje pa je predvsem spomin na veliko medsebojno povezanost in solidarnost. Ob koncu pridige se je zahvalil za ljudi, ki so se borili v prvih vrstah - vojake, teritorialce in policiste - in tvegali svoje življenje ter vse, ki so sodelovali pri obrambi naše domovine.

Po maši je sledilo polaganje venca ter slovesnost ob spominski plošči. Nagovor v zahvalo in spomin vsem, ki so prispevali k zmagi v osamosvojitveni vojni in na vse, ki so gradili krščansko izročilo slovenskega naroda, je imel Slavko Kmetič, član predsedstva Združenja VSO.

Pri programu in med mašo so s pesmijo sodelovali tudi praporščaki Združenja VSO ter Obrtniški mešani pevski zbor Notranjska, prireditev pa je moderirala Silvestra Sadar. V nagovoru je dejala, da je danes tu malo mladih, saj mnogi verujejo, da je vsaka tradicija bolj pomembna, kot krščanska. »A mi se ne damo - tu smo, da povezujemo spomine od pomnika, do pomnika« je zaključila.  

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>