Novice

V GEOSS-u Dan slovenske zastave

vso.si 2019 04 07 dan slovenske zastave geoss 018. april 2019 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V nedeljo, 7. aprila, je v geografskem središču Slovenije GEOSS v Spodnji Slivni pri Vačah potekala obeležitev 171-letnice slovenske narodne zastave. Prireditev Dan slovenske zastave, ki vsako leto pritegne veliko število praporščakov veteranskih organizacij in zastavonoš slovenskih občin, se je začela s himno RS in slovesnim dvigom slovenske zastave, ki ga je opravila Gardna enota Slovenske vojske.

Pozdravne nagovore so imeli župan Občine Litija Franci Rokavec, župan Občine Moravče Milan Balažic, predsednik Društva Heraldica Slovenica Aleksander Hribovšek, Anka Kolenc, podpredsednica Društva GEOSS in Alenka Forte, dr. med. V kulturnem programu so nastopila kulturna društva Občine Moravče in pesnik Tone Kuntner, v glasbenem programu pa Trobilni kvintet Orkestra Slovenske vojske. Uvodnim nagovorom je sledil še blagoslov slovenske zastave.

Slavnostna govornika sta bila evropska poslanka Romana Tomc, ki je v svojem govoru poudarila, da so simboli najbolj dragoceni zakladi narodove samobitnosti, v katerih je zapisana zgodovina vseh, ki so se borili za svobodo zato, da mi živimo v samostojni državi, ter predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca, ki je dejal, da smo ob osamosvajanju imeli jasen cilj: vodilo nas je domoljubje in odločna borba za vrednote, domovino, družino in svobodo.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>