Novice

STROKOVNO SREČANJE OBČINSKEGA ODBORA VSO LAŠKO TER OZSČ LAŠKO-RADEČE

vso.si 2019 06 12 strokovno srecanje lasko 0115. junij 2019 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V sredo, 12. junija, je v prostorih Aque Rome v Rimskih Toplicah potekalo strokovno srečanje Občinskega odbora Združenja VSO Laško in Območnega združenja slovenskih častnikov Laško-Radeče, ki so se ga udeležili Srečko Javornik, predsednik Občinskega odbora VSO Laško, Drago Zupanc, član republiškega predsedstva ZSČ in predsednik OZSČ Laško-Radeče, ter Slavko Kmetič, član predsedstva Združenja VSO. Cilj sestanka je bilo iskanje skupnih točk med obema društvoma, ki bi lahko pripeljale do medsebojnega sodelovanja na območju občine Laško.

Zupanc je pobudo za sodelovanje pohvalil in poudaril, da je povezovanje dobro zlasti pri obeležitvah zgodovinskih dogodkov iz časa osamosvajanja – kot prvo potencialno skupno točko je za začetek izpostavil spominsko obeležje pokojnemu častniku Štefanu Šemrovu, ki ga je na gradu Laško postavilo Združenje VSO, OZSČ Laško-Radeče pa njemu v čast vsako leto organizira strelsko tekmovanje. V znak pripravljenosti je predlagal, da si društvi izmenjata letna plana aktivnosti in tako oblikujeta sodelovanje.

Slavko Kmetič je predstavil zgodovino in delovanje Združenja VSO ter izpostavil odnos ostalih veteranskih organizacij do združenja, kar, žal, vodi v razdvajanje na državnem nivoju. Pri tem je poudaril, da to ni ovira za graditev skupnih točk, saj je sodelovanje med veteranskimi organizacijami izjemnega pomena in s tem podprl sodelovanje med organizacijama na območju občine Laško.

Občinski odbor Združenja VSO Laško

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>