Novice

SPOMINSKI POHOD NA KRIM 2019

vso.si 2019 09 28 pohod na krim 0130. september 2019 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V soboto, 28. septembra, je potekal spominski pohod na Krim v počastitev osamosvojitvenih dogodkov. Na vrhu Krima je potekala spominska svečanost v spomin na 28. 6. 1991, ko je agresorska Jugoslovanska ljudska armada (JLA) napadla RTV oddajnike na Krimu, Kumu, Nanosu, Boču, Pohorju in v Domžalah.

Najprej je sveto mašo za domovino daroval ižanski kaplan Tadej Ložar, nato je sledila priložnostna prireditev. Uvodoma sta navzoče pozdravila poslanka v Državnem zboru RS in članica Glavnega odbora Združenja VSO Alenka Jeraj ter predsednik Pokrajinskega Združenja VSO Ljubljana - mesto Tomaž Rozman. Slavnostna govornica je bila evropska poslanka Romana Tomc. Njen govor si lahko preberete tukaj 

Slaba vremenska napoved in malo dežja sta letos odgnali kar nekaj pohodnikov. Kljub nekoliko slabši udeležbi, smo se odločili pohod izvesti, saj smo ga v spomladanskem delu leta (prav tako zaradi slabe vremenske napovedi) že enkrat prestavili. Zahvaljujemo se praporščakom Združenja VSO za udeležbo in sodelovanje.

Območni odbor Združenja VSO Velike Lašče, Škofljica, Ig, Brezovica

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>