Novice

KOMEMORACIJA ZA UMRLE V VOJNI ZA SLOVENIJO

vso.si 2019 10 26 komemoracija Zale27. oktober 2019 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V soboto, 26. oktobra, je na ljubljanskih Novih Žalah potekala komemoracija za umrle v vojni za Slovenijo. Na spominski svečanosti so s pesmijo sodelovali Obrtniški MPZ Notranjska in Trobilni kvartet Policijskega orkestra. Združenje 91 in predsednik Pokrajinskega Združenja VSO Ljubljana okolica ter predsednik Občinskega odbora VSO Ljubljana mesto so položili cvetje k Pomniku umrlim v vojni za Slovenijo. Policijski vikar Igor Jereb je nato opravil molitev.

Zbrane je nagovoril član predsedstva Združenja VSO Slavko Kmetič, ki je orisal pot slovenske osamosvojitve. Demos, MSNZ, Poljče, plebiscit so bili ključni mejniki na poti do vzpostavitve lastne državnosti. Zahvala velja vsem, ki so za svojo državo dali največ, kar so lahko, svoja življenja. Spominu na umrle so se poklonili tudi praporščaki Združenja VSO.

V stari cerkvi na Žalah je za tem potekala sveta maša za vse umrle za samostojno Slovenijo v vseh časih. Spominske svečanosti sta se poleg svojcev umrlih, predstavnikov Združenja VSO in Združenja 91 udeležila tudi poslanka v Državnem zboru RS in članica Glavnega odbora Združenja VSO Alenka Jeraj ter član Nadzornega odbora Združenja VSO brigadir Bojan Pograjc.

Policijski vikar Igor Jereb je v pridigi dejal: ''Državo je težje ohranjati, kot jo pridobiti. Da smo državo pridobili, smo morali biti enotni. To naj bo tudi danes naš cilj, vedno naj nam bo blagor države na prvem mestu. Spominjanje je potrebno in temu je namenjena ta vsakoletna komemoracija''.

Občinski odbor VSO Logatec in VSO Ljubljana mesto

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>