Novice

MAJSKA SLAVNOSTNA SEJA VSO LAŠKO

Tudi majska seja predsedstva OO VSO Laško (17. maja) je bila slavnostna. Pred mesecem, ko naša država praznuje okroglo, 30-.obletnico svoje državnosti, so se člani predsedstva spomnili aprilske Javne tribune pisateljev leta 1988, kjer so bile predstavljene teze za novo slovensko zastavo. To temo in svoje videnje ter zlasti privzgajanje odnosa do enega ključnih simbolov naše državnosti, slovenske zastave je živo opisala slavnostna govornica na tej seji, podpredsednica VSO, članica predsedstva VSO in predsednica pedagoške sekcije pri tej domoljubni veteranski organizaciji ter poslanka v Državnem zboru, Mojca Škrinjar.

 

vso 17 5 SEJA Skrinjar vso 17 5 SEJA

 

Nato je sledila seja predsedstva VSO Laško, na kateri so člani naredili analizo preteklega dela (februarski spletni projekt Enotni v zmagi, kjer je bil osrednji gost Anton Tomažič, ki je predstavil bogat in zanimiv zbornik Demos na Domžalskem, kot uvodničarji so nastopili predsednik VSO Slovenije Aleš Hojs, laški župan, Franc Zdolšek in predsednik OO VSO Laško Srečko Javornik. Za kulturni program smo imeli arhivski posnetek celjskih gimnazijcev. Projekt je nastal v produkciji TV Krpan) in načrtovali prihodnje dogodke o upoštevanju določil za zajezitev COVID 19 (obeležitev dneva državnosti ter julijska obletnica vzpostavitve MSNZ Zahodne Štajerske).

Seje predsedstva VSO Laško se je udeležila tudi generalna sekretarka VSO Simona Pavlič in naša nova moč Štefanija Pavčnik.

 

VSO LAŠKO

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>