Novice

PODELITEV SPOMINSKIH ODLIKOVANJ VETERANOM OB 30- LETNICI SLOVENSKE OSAMOSVOJITVE - GORENJSKA

V torek, 17. maja 2022 je v prostorih hotela Bellevue na Šmarjetni Gori v Kranju potekala prireditev v počastitev 32. obletnice oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite. Ob tej obletnici smo v Združenju še posebej ponosni na naše vojne veterane, takrat mlade fante, ki so bili za obrambo slovenske samostojnosti pripravljeni tvegati vse, tudi življenje. V zahvalo za njihov prispevek pri vzpostavitvi slovenske države smo vojnim veteranom, članov Združenja VSO – gorenjske regije – slovesno podelili priznanja in spominske medalje, ki jih je Vlada RS izdelala ob 30- letnici slovenske osamosvojitve, a jih zaradi epidemioloških razmer, ki žal od lani niso dovoljevale zbiranja večjega števila ljudi in posledično organizacije takih proslav, do sedaj nismo mogli podeliti. Letošnje, koronsko bolj sproščeno leto, pa bo priložnost za podelitve medalj v vseh slovenskih regijah.

Medalje, plakete in knjižna darila Združenja VSO sta podelili podpredsednica Združenja VSO Mojca Škrinjar ter sekretarka v kabinetu predsednika Vlade RS dr. Andreja Valič Zver.

Vsem odlikovancem iskrene čestitke ter hvala za njihov pogum in dragocen prispevek pri vzpostavitvi slovenske države leta 1991!

Združenje VSO

 1

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>