Novice

OBELEŽITEV 32. OBLETNICE OBLIKOVANJA MANEVRSKE STRUKTURE NARODNE ZAŠČITE

V torek, 17. maja 2022 je v prostorih hotela Bellevue na Šmarjetni Gori v Kranju potekala prireditev v počastitev 32. obletnice oblikovanja Manevrske strukture narodne zaščite. Uvodoma smo si ogledali promocijski video Zdravljica nastal za potrebe predsedovanja Slovenije Evropski uniji, nato je navzoče pozdravila in nagovorila podpredsednica Združenja VSO Mojca Škrinjar, ki je spomnila na majske dogodke 1990, ki so bili bistveni v procesu nastanka Slovenske vojske.

Predstavnik Urada za komuniciranje Vlade RS Jani Drnovšek je predstavil potek in načine promocije ob lanski obeležitvi 30- letnice slovenske samostojnosti ter predstavil brošuro, v kateri so zbrani opisi in fotografije vseh spominskih obeležij na Slovenskem.

V nadaljevanju programa je zgodovinarka in sekretarka v kabinetu predsednika Vlade RS dr. Andreja Valič Zver predstavila najnovejšo monografijo Zmagoslavno leto – osamosvojitvena zgodba naše države Slovenije, v kateri najdemo ogromno zgodovinskih podatkov, opremljena je pa tudi s QR kodami, ki preko povezave usmerjajo na izčrpne spletne članke o določeni tematiki, ki bralca še posebej zanima.

Združenje VSO

3

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>