Novice

POMEN DRŽAVOTVORNE, DOMOLJUBNE IN DEMOKRATIČNE ZAVESTI

vso.si 2023 03 15 domoljubno srecanje Domzale

17. marec 2023 - SPOROČILO ZA JAVNOST

Občinski odbor Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Domžale je v sredo, 15. marca 2023, v Jamarskemu domu na Gorjuši pripravil srečanje članov, na katerem so spregovorili o aktualni situaciji, saj se zmanjšuje pomen osamosvojitve kot vrednostnem središču vseh Slovencev.

Zbrane člane je v uvodu pozdravil in nagovoril predsednik odbora Peter Verbič. Izpostavil je aktualno situacijo, saj se v zadnjem času v neko posebno luč postavlja odnos do največjega domoljubnega dejanja slovenskega naroda – plebiscitarne odločitve in osamosvojitve.

V nadaljevanju je zbrane pozdravil in nagovoril tudi predsednik Združenja VSO Lojze Peterle, ki je dejal, da ga veseli in navdaja s ponosom, da je lahko skupaj s posamezniki, ki jim ni vseeno. Z ljudmi, ki so dali svoj glas in še kaj drugega za pravo stvar: »V času, ko smo praznovali tridesetletnico samostojne države, sem razmišljal kot državljan, politik in zgodovinar, kaj se nam je zgodilo. Ta naš dosežek, ki nima primere v slovenski zgodovini, sem resnično praznoval s polnim srcem. Za nas slovenski narod je osamosvojitev svetlobni korak naprej«.

Člani odbora so v nadaljevanju srečanja spregovorili tudi o namenu ustanovitve in delovanja Združenja VSO, ustanavljanja Muzeja slovenske osamosvojitve, ki ga je sedanja vlada ukinila ter še o nekaterih perečih vprašanjih. Ob koncu srečanja je zbrane razveselil Boris Kopitar, ki je zapel tri domoljubne pesmi.

Več o srečanju domžalskega odbora Združenja VSO si lahko ogledate tukaj

Združenje VSO

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>