Novice

SVETA MAŠA OB 32. OBLETNICI KONCA OBOROŽENIH SPOPADOV IN ZMAGE V VOJNI ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO

vso.si 2023 07 05 32. obletnica zakljucka oborozenih spopadov stolnica Ljubljana

6. julij 2023 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V stolni cerkvi Svetega Nikolaja v Ljubljani je v sredo, 5. julija, v organizaciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve potekala obletna sveta maša ob 32. obletnici konca oboroženih spopadov

in zmage v vojni za samostojno Slovenijo. Sveto mašo je daroval ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, ki je v pridigi spomnil predvsem na umrle v vojni za Slovenijo, ki so za našo samostojnost darovali največ, svoja življenja in tiste, ki so takrat prepoznali enkratno priložnost izjemnega zgodovinskega trenutka. Ob tem je omenil nadškofa Alojzija Šuštarja, ki je s svojimi odličnimi povezavami z vsemi škofovskimi konferencami po Evropi in po svetu veliko prispeval k čimprejšnjemu mednarodnemu priznanju suverene in neodvisne države Slovenije.

Po sveti maši je predsednik Združenja VSO Alojz Peterle najprej položil venec slave k Pomniku vsem, ki so se v vseh časih in obdobjih borili in dali življenje za samostojno Slovenijo, nato pa je v svojem nagovoru ob spominu na zaključek vojne za Slovenijo izpostavil: ''Spomina ne potrebujemo zaradi preteklosti, spomin potrebujemo zaradi naše prihodnosti in korenine niso nikoli preteklost. Korenine so tisto iz česar lahko rastemo. Če si izpodrežemo korenine, potem rasti ne more biti več.'' Zaključil je z zahvalo vsem, ki so kakorkoli sodelovali in prispevali k osamosvojitvi Slovenije in vsem tem smo dolžni hvaležen spomin.

Ob navzočnosti praporščakov Združenja VSO je v kulturnem delu programa nastopil Obrtniški mešani pevski zbor Notranjska, ki je ob koncu iz rok predsednika VSO prejel tudi priznanje za dolgoletno sodelovanje. Kulturni program je povezovala Silvestra Sadar.

Združenje VSO

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>