Novice

10. SPOMINSKI POHOD NA CESARSKI VRH S SVETO MAŠO NA PROSTEM

vso.si 2023 07 08 10. pohod na Cesarski vrh in masa na prostem

Foto: Peter Hladnik

9. julij 2023 - SPOROČILO ZA JAVNOST

Združenje VSO Logatec je v soboto, 8. julija, pripravilo že 10. spominski pohod na Cesarski vrh s sveto mašo na prostem v spomin na tragično preminula vojaka TO v osamosvojitveni vojni Miroslava Moljka in Antona Žaklja.

Pohod je potekal iz štirih smeri, zaključil pa se je s sveto mašo, ki jo je daroval vojaški vikar Slovenske vojske Matej Jakopič. Po maši sta v kulturnem delu programa zbrane nagovorila župan Občine Logatec Berto Menard in predsednik Republike Slovenije 2012-2022, Borut Pahor. Ta je v slavnostnem nagovoru poudaril, da ne smemo nikoli pozabiti, da je ustanovitvi slovenske države botrovala slovenska politična pomlad, ki se je razcvetela konec 80-tih let prejšnjega stoletja in nam prvič v zgodovini prinesla demokratične razmere. Danes smo se tukaj zbrali za to, ker želimo z iskreno hvaležnostjo v srcu izreči besede ponosa in nekega domoljubnega občutka za tiste, ki so se v tistih dneh postavili v bran naši novi, neodvisni in samostojni državi Sloveniji. Tukaj smo se zbrali za to, da se poklonimo spominu na tiste, ki so ob tem darovali največ, kar so lahko, svoja življenja. In to naj bo, spoštovani, neko sporočilo tistim, ki se ozirajo v našo prihodnost in jo bodo tudi aktivno sooblikovali.

Po zaključku kulturnega programa, ki so ga ozaljšali pevke in pevci Obrtniškega mešanega pevskega zbora Notranjska, je bivši predsednik Pahor ob spremstvu Logaških trobilcev ter praporščakov Združenja VSO in Veteranov vojne za Slovenijo k spominskemu obeležju položil cvetje v čast in zahvalo Miroslavu Moljku in Antonu Žaklju. Slovesnost je z izbrano besedo povezovala Fabijana Štih.

Združenje VSO

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>