Novice

Praznovanje Dneva slovenske zastave

vso.si 2014 04 13 dan slovenske zastave 0114. april 2014 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V nedeljo, 13. aprila 2014, je v Spodnji Slivni pri Vačah, v organizaciji društva Herladica Slovenica, potekala prireditev Dan zastave. Namen tradicionalne prireditve v počastitev slovenske zastave je ohranjanje slovenske nacionalne identitete. Dan slovenske zastave je spomin na 7. april leta 1848, ko je bila na Wolfovi ulici 8, v Ljubljani, prvič izobešena slovenska zastava. Številnim praporjem in zastavam občin, društev in organizacij se je priključil tudi prapor Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve.

Letos praznujemo tudi 600-letnico zadnjega ustoličevanja koroških vojvod na knežjem kamnu. Ob tej priliki so v zemljepisnem središču GEOSS predstavili umetniško interpretacijo knežjega kamna, delo kiparja Zlatka Rudolfa. Umetnina je spomenik slovenskemu jeziku, saj je bila slovenščina obredni jezik ustoličevanja.

Vse prisotne sta na prireditvi nagovorila župan Občine Litija, Franci Rokavec in predsednik društva Heraldica Slovenica, Jožef Lajevec, osrednja govornika pa sta bila prof. Janez Bogataj in prof. dr. Stane Granda.

Tako slovenska zastava, kot spomenik slovenskemu jeziku sta simbola narodne pripadnosti in zato je prav, da imata svoje mesto tudi v zemljepisnem središču Slovenije GEOSS.

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO)

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>