Novice

Združenje VSO Posavje obeležilo Dan državnosti

vso.si 2017 06 23 dan drzavnosti posavje 0126. junij 2017 - SPOROČILO ZA JAVNOST

V petek, 23. junija 2017, so na Okiču pri Sevnici v organizaciji Občinskega odbora VSO Sevnica, člani Pokrajinskega Združenja VSO Posavje iz občin Brežice, Krško, Sevnica in Radeče ter Pokrajinskega Združenja VSO Zasavje iz občin Trbovlje in Zagorje obeležili Dan državnosti. S pohodom po Okiču so praznovali dan, ko je Slovenija postala samostojna in neodvisna država. Po slovenski himni so zbrane nagovorili delegat prve demokratično izvoljene skupščine v Sloveniji in član predsedstva Združenja VSO Slavko Kmetič, članica predsedstva VSO in predsednica Združenja VSO Posavje mag. Martina Prevejšek, predsednik Združenja VSO Zasavje Roman Perklič in predsednik Občinskega odbora VSO Sevnica Alojz Udovč.  

V soboto, 24. junija 2017, je na Ravnem Logu potekala sveta maša za domovino, ki jo je daroval duhovnik Janez Turinek, sicer član IO Območnega odbora Združenja VSO Krško - Kostanjevica na Krki. Zbrane je nagovorila novinarka Urška Makovec, v glasbenem programu pa je sodelovala pevka Alenka Gotar. Srečanja se je udeležila tudi predsednica Območnega odbora Združenja VSO Krško - Kostanjevica na Krki ga. Marija Dorbež.

V nedeljo, 25. junija 2017, pa je potekala prireditev v počastitev Dneva državnosti v cerkvi Sv. Roka v Brežicah, kjer je po sveti maši potekal kulturni program, v katerem so zbrane pozdravili predsednik Občinskega odbora Združenja VSO Brežice Roman Zakšek, brežiški župan Ivan Molan, predsednik NSi Franc Vranetič, osrednji govornik pa je bil evropski poslanec Lojze Petrle.

Združenje VSO Zasavje

Obvestila članom

Kontakt

Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve

Zaloška cesta 65, 1000 Ljubljana

tel.: 08 382 35 30

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontakt za medije:
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Z uporabo naših spletnih storitev soglašate z uporabo piškotkov. Želim izvedeti več >>